Kakkuun tuli vaalea sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan. Ensimmäinen täyttömassa oli mustikkamoussea ja toinen täyttömassa oli mansikkamoussea. Jostain kumman syystä, kun tein mustikkamoussea, se ensimmäisellä yrittämällä juoksettui ja kokkeloitui. Luulen, että syynä oli vaniljakreemijauhe, jota jostain oudosta päähän lennähtäneestä ajatuksesta johtuen roiskasin hieman moussen sekaan. Ajatus oli varmaankin saada hieman napakampi mousse, mutta plörinäksihän se sitten meni. Kun tein moussen uudestaan, en vaniljakreemijauhetta laittanut murustakaan, ja mousse onnistui erinomaisesti. En ole muutenkaan ollut mitenkään kovin innoissani koko vaniljakreemijauheesta, mutta joskus tuli tuota hankittua, ja nyt ajattelin sitä hieman käyttää. Nyt tuntuu siltä, että taidan kuitenkin heittää koko jauheen pois. Ei se edes maistu hyvältä. Parempaa vaniljakreemiä saa itse tekemällä.
Kakun kuorrutukseen käytin valkoista sokerimassaa ja punaista marsipaania. Sokerimassa on mahdottoman makeaa ainetta. Vähän tietysti harmi, kun nimenomaan pyydettiin kakkua, joka ei olisi kauhean makea. Mutta toisaalta pohjan piti olla valkoinen.
Kakun ulkoasuun oli synttärisankari ja muut juhlijat oikein tyytyväisiä.
![]() |
Kokkelimousse |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti