keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Suklaakakku

Valmis kakku

Leivoin tässä hiljattain suklaakakun, jonka ideaa olin jo jonkin aikaa kehitellyt. Ihan täydellisesti se ei onnistunut, mutta lähes napakymppisuoritus silti. Oikeastaan muuta virhettä ei päässyt käymään kuin tryffelin pursottaminen liian aikaisin, jolloin se vähän levisi muodottomaksi. No, toinen virhe oli liian vähäinen suklaamoussen määrä, jolloin jouduin laittamaan mustikkamoussea täytteeksi mansikkahyytelön viereen. Nuohan ei vaikuta oikeastaan muuhun kuin kakun leikkuupinnan kauneuteen, mutta silti vähän harmittaa.

Kakun maku oli hyvä. Koemaistajina toimi perheeni, tosin lasten suusta kuului hieman soraääniä lähinnä mansikkahyytelön maun suhteen. Lopun kakun veinkin sitten työkavereilleni maistettavaksi ja siellä se sujahti aika kivuttomasti parempiin suihin.

Kakun rakennetta kuvaa ehkä parhaiten seuraavat kaksi kuvaa, joista ensimmäinen on kaaviokuva ja toinen valokuva valmiista kakusta. Kaaviokuvaan olen piirtänyt mukaan ne ylimääräiset mustikkamoussepursotukset, joita ei alun perin pitänyt kakussa olla.


Kakun rakenne.
Halkaistu kakku.




Maistelupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti