keskiviikko 24. elokuuta 2011

Mud Cake



Ainekset:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia tai voita
  • 2 1/2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja laita se vesihauteeseen sulamaan rasvan kanssa.
Vatkaa sillä aikaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Vatkaa keskenään munasokerivaahto ja suklaavoisula.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sekoita jauhot varovasti muun taikinan sekaan.
Kaada rasvatulle vuoalle (noin 26 cm halkaisija) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n.  15-20 min.
Kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi.
Jäähdytä kakku kunnolla, vaikka yön yli ja herkuttele esim. vadelmakastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.

3 kommenttia:

  1. Taidankin alkaa vierailemaan tällä blogilla useamminkin. Hyvin tehty Mud Cake on ehkä parasta mitä maa päällään kantaa! Kiva blogi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mud cake on kieltämättä herkkua, ja kaiken lisäksi se on helppo ja nopea tehdä. Vaikeat leivokset ja kakut on aina mukavia tehdä, mutta joskus vaan tekee mieli hyvää ja nopeasti.

    VastaaPoista
  3. Vinkki suklaavoisulan sulatukseen. Tapa, jota itse käytän mutista tehdessäni.

    Sulatan voin/margariinin kasarissa hellalla ja kippaan suklaapalat sulan voin joukkoon. Kun suklaan sulaminen alkaa, niin siirrän kasarin pois hellalta ja sekoittelen, kunnes suklaavoimassa on tasaisen sulanutta.

    VastaaPoista