sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Syksyinen hyydykekakku



Tämä oli monessa mielessä testikakku. Olin halunnut jonkin aikaa jo testata digestivepohjaa, vauvanruokasosetta täytteessä ja suklaalehtien tekemistä. Kakku onnistui ihan mukavasti. Kakun tein muutama kuukausi sitten ja nyt muistelin tekovaiheita. Joissakin ainemäärissä saattaa olla pientä heittoa.


Aineet

Pohja

  • 200 g digestive keksejä
  • 100 g voita
  • 50 g tummaa suklaata


Täyte

  • 4 dl kermaa
  • 1 prk sose
  • Vaniljasokeria
  • Sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 3 liivatelehteä

Kiille

  • 2 purkkia sosetta
  • 2 liivatelehteä
  • Sokeria
  • Vaniljasokeria


Suklaalehdet

  • 75 g suklaata
  • Pestyjä lehtiä

Työohjeet


Pohja

Murenna keksit.
Sulata voi ja suklaa.
Yhdistä keksimurut ja voi-suklaaseos.
Laita reunavuoan pohjalle.

Täyte

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (10 min).
Vatkaa kerma.
Lisää sose.
Mausta sokereilla.
Kiehauta pari ruokalusikallista vettä.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumassa vedessä.
Anna jäähtyä hetki.
Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteen sekaan.
Kaada täyte pohjan päälle.
Tasoita pinta.
Laita kylmään hyytymään.

Kiille

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (10 min).
Mausta sose tarvittaessa sokereilla.
Kiehauta pari ruokalusikallista vettä.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumassa vedessä.
Sekoita liivatevesi soseeseen.
Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle.

Suklaalehdet

Temperoi suklaa.
Maalaa pestyjen lehtien taustapuoli temperoidulla suklaalla (laita tarpeeksi reilu kerros, älä maalaa yli lehden reunojen).
Anna suklaan kovettua.
Irrota lehdet varovasti suklaasta.
Asettele suklaalehdet kakun päälle.


3 kommenttia:

  1. Moikka, Meillä Leivotaan ei pääse huomenna kouluun. Voe keljuuksien keljuus! Tänään äkillisen iskiaskivun takia lääkäri passitti päivystykseen ja päivystys ei päästänyt kotio vaan määräsi sairaalaan ja vaikka kolmeen kertaan koitin neuvotella itseni ulos täältä, niin eivät päästä. Pah. Magneettikuvaan aamusta. Testaavat samalla hermokipulääkettä että miten passaa mulle. Ikänä ollut mitään selkävaivoja ja nyt sitten tämä! Autolla ajokielto tuli kanssa. Laittavat sen verran kovat kipulääkkeet nyt että kouluun en pääse ja istua en pysty. Saikkua pukkaa. Tosi harmi sillä todella olisin edes viimeselle kurssille halunnut päästä. Kerro koulukavereille terkut jos meet huomenna koululle... T.ML

    VastaaPoista
  2. Noi suklaakoristeet on muuten upeita. Syyhyttäisi päästä kokeilemaan itsekkin. Monesti ollut mielessä, vaan aina on suklaalevyt huvenneet kaapista ennen aikojaan. Digestivepohja on todella huippu. Itse tykkään niistä kanssa. Toinen vaihtoehto on joku tosi hyvä kaurakeksi. Mä en ole koskaan koittanut hyydykekakkuja. Pitäis kyllä nekin opetella. Nää on hienoja. Mustaherukkahyydykekakkua oon pidenmän aikaa haaveillut....nam. Niih, ja terkut täältä kirurgisen osastolta. Kyllä iPhone on huippuvehje ;)

    VastaaPoista
  3. Moikka!
    Voi harmi tuota sun selkää. Toivottavasti saat sen kuntoon pikaisesti. Kerron toki poppoolle terveiset. Viimeksi toin kouluun niitä puukakkuja kuorrutusreenamista varten. Sä olit varannut itsellesi yhden. Kysyppä Matilta, jos se vois laittaa sulle tulemaan sellaisen. Sillä on varmaan sun osoite.

    Nyt, kun joulu pukkaa päälle, pitää varmaan kokeilla tehdä piparipohjalla hyydykekakku. Valkosuklaa-tuorejuustomousse voisi olla perustana. Glögiä mausteeksi ja vaikka puolukkaakin. Päälle suklaasta tai sokerista tyylikkäät koristeet.

    Mustaherukka on tosiaan aika toimiva moussenmaustaja. Kannattaa kokeilla.

    Tänään puuhastelin keittiössä ja tein Budapest-leivoksia. Laitoin ne pakastimeen odottamaan, kun kohta vietetään nuorimmaisen lapsukaisen synttäreitä. Sit päästään niillä herkuttelemaan. Budapesteistä jäi 11 keltuaista ylimääräiseksi, niin tein sitten vähän jätskimassaakin. Huomenna voi sitten sen pyöritellä jäätelökoneessa.

    Heisulivei ja toivottavasti nähdään kevätlukukaudella uusilla kursseilla.

    T: JM

    VastaaPoista