perjantai 30. elokuuta 2013

Rippikakku

Jälleen kakkua yhdelle työkaverille. Työkaverini lapsi pääsi ripille ja sitä juhlimaan oli kutsuttu sen verran paljon porukkaa, että piti tehdä pari isoa kakkua, jotta riittäisi varmasti ainakin 40 ihmisen lautasille herkuteltavaa.

Muutaman keskustelun jälkeen selvisi toivomukset kakun suhteen. Toivomuksena oli vaalea sokerikakkupohja, jonka täytteeksi tulisi suklaamoussea ja mansikkamoussea. Suklaamoussen makua terästin appelsiininkuorella ja mansikkamoussen puolestaan maustoin sitruunankuorella.

Kakut tilattiin laktoosittomana, muita erityistoivomuksia ei ollut.

Valmistus sujui ihan mukavasti ilman mitään hätäilyjä tai epäonnistumisia. Ainoa sydämentykytyksiä aiheuttanut hetki oli toimituspäivän aamuna, jolloin aloin tekemään kakuille kermakuorrutusta ja tajusin, että kermani ei ollutkaan laktoositonta vaan vähälaktoosista. Voi %&¤#! Iski pienoinen paniikki, sillä kakut tultaisiin noutamaan parin tunnin kuluttua, ja oli sunnuntai, eli kaupatkin vielä olivat kiinni. Tosin tajusin aika nopeasti, että samaa kermaahan oli jo kakkujen sisällä mousseissa, joten kauppareissustakaan ei olisi hyötyä. Soitto työkaverille anteeksipyyntöjen kera, mutta ei hätää, vähälaktoosinen olikin ihan ok, koska ei kellään ollutkaan täysin laktoositon ruokavalio. HUH. Kävipä tuuri! Sitten vain pikavauhtia kermat kakkuun ja koristeet kaveriksi. Koristeena on marsipaanista tehty tammenlehti, sekä pari tammenlehteä suklaasta. Tammenterhot on pyöritelty marsipaanista ja kantaan on laitettu suklaata.

Tältä kakut sitten näyttivät. Kuvat ovat valitettavasti vähän kehnot. Aikaa kuvaamiseen jäi noin 30 sekuntia, joten en siinä ajassa enää jäänyt juuri sommitteluja miettimään. Kakut olivat kuulemma olleet oikein maukkaita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti