maanantai 28. lokakuuta 2013

Heston Blumenthal Exploding chocolate cake




Päätin testata Heston Blumenthalin reseptin mukaisen tryffelikakun. Televisiosta tuli Kokkaa kuin Heston - niminen tv-sarja, jossa Heston pyöräytti herkullisen oloisen tryffelikakun. Kakun viimeistelyn tein eritavalla kuin Heston, mutta muutoin noudatin melko tarkastin ohjeita.

Ohje kakkuun löytyy täältä:
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/exploding-chocolate-gateau-recipe

Pohjana kakussa on ihan peruskeksipohja, johon on yllätykseksi laitettu suussa poksuvia paukkurakeita. Paukkurakeita luulin löytäneeni marketista, mutta kun tulin kotiin ja maistoin niitä, niin eivät ne suussa paukkuneetkaan. Ei niin väliä, heitin ne silti kakkupohjan sekaan, tosin turhaan, koska ei niitä pohjan seasta oikein erottanut.

Täytteenä on tryffeli, joka valmistetaan kermasta, suklaasta, passionhedelmästä, vaniljakastikkeesta ja ripauksesta suolaa. Tein täytteen ohjeen mukaan muuten, mutta vaniljakastikkeen sijaan laitoin vaniljajugurttia. Omaan makuuni täytteestä tuli liian kitkerä. Täytteessä oli liian paljon passionhedelmää.

En tehnyt kakun päälle suklaaspray-viimeistelyä, koska minulla ei ole sen tekemiseen minkäänlaisia välineitä. Halusin kuitenkin kakkuun jonkilaisen pienen lisäyksen ja makeutuksen, joten päätin tehdä pienen määrän kinuskia, jonka sitten kaadoin kakun päälle. Kaunis siitä ei tullut, mutta sain vähän makeutta kakkuun. Tämä kakku ei mennyt kenellekkään asiakkaalle, joten ulkonäölläkään ei ollut niin suurta merkitystä. Tarkoitus oli vain testata resepti.

Kaiken kattava kiteytys tästä kakusta olisi se, että Hestonin ohjelmassa sekä reseptiikan perusteella kakku oli hyvinkin houkutteleva ja antoi suuria odotuksia, mutta kun sitä pääsi omalta lautaselta maistamaan, niin eipä tuo kakku kovin kaksinen ollut. Toisaalta, olisi mielenkiintoista päästä maistamaan Hestonin itsensä tekemänä tätä kakkua, jospa siinä olisi kuitenkin jonkinlainen Hestonin magia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti