maanantai 28. lokakuuta 2013

Angry Birds





Jälleen työkaverille kakkua. On se mukavaa, kun työkaverit tilailevat kakkuja, niin pysyy leipomisvire kaiken aikaa hyppysissä. Ei sitä kotiin jaksaisi koko ajan kakkuja ja muita herkkuja leipoa, tai ainakaan niitä ei jaksaisi koko ajan itse syödä.

Mutta asiaan... Tilauksessa pyydettiin synttärikakkua viisi vuotta täyttävälle pojalle. Aihepiiri pitäisi olla jotain hämähäkkimieheen tai Angry Birdseihin liittyvää. Makuina saisi olla suklaata ja lakua. Kakusta pitäisi riittää syötävää kahdellekymmenelle henkilölle.

Näillä eväillä lähdin pallottelemaan ajatusta ensin hämähäkkimiehen suuntaan, mutta päädyin sitten kuitenkin Angry Birdseihin. Jotenkin tunsin kiukkuiset linnut helpommin lähestyttäväksi teemaksi, kun niitä olin jo aiemminkin tehnyt. Tosin tämän kakun päätin toteuttaa ihan erilailla, kuin aiemmat lintukakut. Tähän tulisi kakun päälle jonkinlainen asetelma linnuista ritsoineen tuhoamassa possujen linnoituksia, kun aikaisemmissa kakut ovat itsessään olleet lintu.

Ensin tein kolme kääretorttupohjaa, joista kahteen tuli kaakaota ja yksi jäi valkeaksi. Valkean pohjan jätin keskimmäiseksi.

Täytteeksi tuli alempaan väliin suklaamoussea ja ylempään väliin laitoin lakumoussen. Lakumoussea en ollut koskaan ennen tehnyt ja olin vähän epävarma sen tekemisen suhteen. Tein pari eri versiota siitä ja lopulta päädyin sellaiseen ratkaisuun, että kiehautin kuohukermaa, jonka sekaan sulattelin lakritsitoffeeta. Annoin seoksen jäähtyä ja kylmänä vatkasin vaahdoksi. Jämäytin vaahtoa vielä liivatteen avulla.

Lakumoussen maku oli ihan hyvä. Itse en lakun mausta mahdottomasti innostu, mutta kyllä se aika mukavasti toimi kakun sisällä. Etenkin, kun kakussa sai maistaa samalla myös muita makuja.

Tarttumapinnaksi ennen marsipaania laitoin kakun päälle vielä voikreemin.

Kakun päälle tuli vihreä marsipaani ja sen reunoille epäsäännöllisiä mustia marsipaanikaistaleita. Sitten olikin aika tehdä linnut, possut ja muut rakennelmat. En siis ollut niitä ennen tehnyt ja nyt täytyi heti onnistua. Näihin meni ihan hirmuisesti aikaa, varmaan pari kolme tuntia ainakin. Ihme askartelua... mutta ihan mukavaa puuhaa! ...Ja onnistuivatkin vielä ihan mukavasti.

Kakusta tuli hieno ja hyvänmakuinen!












2 kommenttia:

  1. Layoutti oli hitti ja päivänsankarin mieleen. Niin ja voi sitä riemua kun sai natustaa kokonaisen oman linnun...

    Erityiset kiitokset aikuisilta tuli lakritsan mausta kakussa. Maku oli monelle piristävä ja odottamaton yllätys, joka teki kakun mausta sopivasti "pikkupoikamaisen". Tätä voi suositella muillekin!

    Kuten kuvista näkyy, yksityiskohtien viimeistely oli käsittämättömällä pieteetillä ja kädentaidolla tehty... Kiitokset vielä!

    VastaaPoista