torstai 14. helmikuuta 2013

Pikaleivos




Parin päivän keittiöpuuhastelujen jäljiltä oli tähteiksi jäänyt hieman mutakakkua ja vaaleata peruskakkupohjaa. Ajattelin, että jotain pientä herkkua voisi niistä kehitellä iltapalaksi.

Pyöreällä leivosrenkaalla otin pari kiekkoa jääkaappikylmästä mutakakusta sekä pari kiekkoa peruskakkupohjasta. Vatkasin kermaa ja maustoin sen vaniljasokerilla. Pursotin pieniä pursotuksia tähtityllalla mutakakkurenkulan päälle ja laitoin siihen kaveriksi pakasteesta otettuja mustikoita noin kymmenen kappaletta.

Pyyhkäisin voikreemiä vaalean kakkupohjan toiselle puolelle ja toisen puolen kostutin ananaslimpparilla. Laitoin vaalean kakkupohjan kermalla koristellun mutispohjan päälle. Pursotin vielä pikkuisia pursotuksia vaalean kakkupohjan päälle.

Jotain pientä somistusta leivokset vielä kaipasivat. Ripottelin leivinpaperin päälle hienoasokeria ja heitin sen uuniin (250 C). Muutaman minuutin päästä sokeri alkoi sulaa. Pelti ulos uunista ja paperin ja pellin väliin jotain, jotta sokeri saisi vähän kaarevaa muotoa. Kauniin kullankeltaiset sokerikoristeet olivat valmiit.

Sokerikoristeet yksinään olivat vähän turhan vaaleat valkoisen kermavaahdon päällä, joten laitoin siihen lisäksi muutaman suklaahippusen.

Hyvää, nopeaa, helppoa ja kivaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti