torstai 23. tammikuuta 2014

Prinsessakakku

Työkaverini tilasi tyttärelleen syntymäpäiväkakun prinsessa teemalla. Mietin minkälaisen prinsessateemasta tehdä. Joskus olen jossain nähnyt kuvia prinsessakakuista, joissa on puolipallon muoto, joka toimii hameena ja siihen on tökätty pystyyn barbinuken yläosa. Tämä voisi olla hyvä lähtökohta kakulle, tosin en halunnut laittaa nukkea kakkuun, vaan halusin koittaa tehdä itse yläosankin.

Haastavaahan tuon prinsessan muotoileminen oli. Hiukset ja kruunu onnistui ihan mainiosti, mutta muuten prinsessasta tuli vähemmän viehättävän näköinen. Prinsessan sisällä oli teräslangasta tehty tukiranka, mutta olisihan tuo saattanut kestää ilman sitäkin. Prinsessa hieman ikävästi repeili ylävartalosta kakkuun painettaessa, joten se ei nyt sitten ollut ihan täydellinen.

Kakun täytteenä on neljää eri täytettä. Ylhäältä alaspäin lueteltuina ne ovat:
Appelsiini-suklaamousse
Sitruuna-vaniljamousse
Mansikkamousse
Suklaamousse.

Kruunun, kaulakorun ja hameen timantit tein värillisestä raesokerista. Laitoin sokeria uunipellille ja vähäksi aikaa kuumaan uuniin, jossa sokeri suli. Otin pellin uunista heti sokerin sulamisen jälkeen, jottei sokeri pala. Sokerirae muuttui sulaessaan kauniiksi puolipalloksi. Jäähdyttyään niitä oli helppo liimailla veden kanssa sokerimassaan ja marsipaaniin.

Laitoin myös hameen helmaan ja kruunun kärkiin hieman kultapölyä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti