tiistai 21. tammikuuta 2014

Välillä leipääkin…



Foccaccio leipää tuli leivottua kahta eri sorttia. Toinen oli ihan perusleipä ilman sen kummempia maustamisia ja toinen oli maustettu aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikalla. 

Ainekset
500 g vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa (11 g) (voi tehdä tuoreestakin)
270 ml (42 C asteista, kuivahiivan takia näin lämmintä) vettä
10 g hunajaa
40 ml oliiviöljyä
10 g suolaa

Lisäksi öljyä, suolaa ja mausteita…

Sekoita hiiva ja hunaja veteen. 
Laita jauhot kulhoon tai yleiskoneeseen ja sekoita hiljalleen.
Lisää öljy ja suola. 
Jatka vaivaamista ainakin 5 minuuttia. Yleiskoneen voi jättää pörräämään pidemmäksikin aikaa. Valmis taikina ei enää tartu ja on kimmoisa. 
Laita kohoamaan ainakin tunniksi. 
Levitä pellille käsin ja töki sormilla kunnon syvät reiät taikinaan. 
Voitele öljyllä ja ripottele suola. 
Aurinkokuivattuja tomaatteja tms. voi upottaa niihin reikiin. 
Mausteita voi sekoittaa myös taikinaan sekaan. 
Paista 180 C asteessa kiertoilmalla tai 200 C asteessa normiuunissa 20-25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti